Onze missie

Sinds 1978 zijn wij de ideale plaats om dieren opnieuw tot rust en op kracht te laten komen. Naast het opvangen van ronddolende huisdieren en niet langer gewenste honden en poezen, garandeert Dierenasiel Ganzeweide de crisisopvang als dieren in nood verkeren.

Het welzijn van de dieren wordt op een perfecte wijze gecombineerd met de creatie van een leuke werkomgeving voor personeel en vrijwilligers.

dierenasiel ganzeweide

Werkgebied

Het werkgebied van ons Dierenasiel Ganzeweide strekt zich uit over het grondgebied van vier Politiezones aan de Westkust en een groot deel van de Westhoek.

Het werkgebied van Dierenasiel Ganzeweide valt samen met de volgende Politiezones:

Westkust

De Panne, Koksijde en Nieuwpoort

Spoorkin

Veurne, Alveringem en Lo-Reninge

Middelkerke

Middelkerke, Westende en Lombardsijde

Polder

Diskmuide en Koekelare

De meldingen van loslopende huisdieren komen terecht bij de Lokale Politie of de Hulpverleningszone (brandweer). Zij brengen die dieren naar het dierenasiel, waar ze tijdelijk ondergebracht worden in rennen voor kortverblijf.

Dierenasiel Ganzeweide

Vast Personeel

De vijf vaste medewerkers van Dierenasiel Ganzeweide.

Pascal dierenverzorger koksijde

Pascal

Dierenverzorger

Pascal startte zijn loopbaan als dierenverzorger in de Ganzeweide op 1 februari 2000. Met zijn vele jaren ervaring weet hij heel goed de kans tot adoptie van honden en poezen quasi perfect in te schatten. Als dierenverzorger komt hij dan ook heel veel in contact met de kandidaat adoptanten.

Ronny

Ronny

Boekhouding & ledenbeheer

Ronny is sinds 14 augustus 2003 verantwoordelijk voor het onthaal in ons dierenasiel. Daarnaast neemt hij ook administratieve taken op zich, waaronder de boekhouding en het beheer van ons ledenbestand.
Melanie

Melanie

Dierenverzorgster

Is afgestudeerd als bachelor voedings- en dieetkunde. Aansluitend startte zij met de opleiding bachelor dierenzorg. Na stages in een dierenartsenpraktijk, Dierenasiel Ganzeweide en het VOC Oostende startte haar eerste werkdag op dinsdag 3 september 2019. Zij zoekt dagelijks naar een ideale match voor de ter adoptie aangeboden huisdieren.
Désirée opendeur 2023

Désirée

Dierenverzorgster

Désirée startte in 2014 als vrijwilligster in ons dierenasiel.
Sinds 5 september 2022 is zij onze derde dierenverzorger. De stap zetten naar vast personeelslid was voor haar kiezen voor een droomjob!

Bestuur

André Lycke

André Lycke

Voorzitter

Algemeen beheer
Nele Vandenbroucke

Nele Vandenbroucke

Bestuurslid

Personeel
Johan Wybaillie

Johan Wybaillie

Bestuurslid

Onderhoud

Dierenartsen

Dierenasiel Ganzeweide doet beroep op twee vaste ervaren dierenartsen.

Johan Devloo

Dierenarts Johan Devloo is de contract-dierenarts van Dierenasiel Ganzeweide.

Beide dierenartsen spelen een heel belangrijke rol in de werking van het dierenasiel. Alle opgevangen dieren worden in quarantaine geplaatst en verlaten die zone pas nadat de dierenarts ze heeft nagezien, gevaccineerd en indien nodig ook gechipt.

Poezen verblijven twee weken in quarantaine, eens onvruchtbaar verhuizen ze naar de adoptiezone waar de poezen in groep gehuisvest zijn.

Johan Devloo

Stephanie Maere

Dierenarts Stephanie Maere neemt regelmatig taken over van dr J. Devloo.

De dierenartsen komen minstens twee maal in de week naar het dierenasiel en zorgen samen met de dierenverzorgers voor een goede medische screening van de opgevangen dieren.

Voor kleine medische ingrepen, sterilisatie, castratie, … beschikken de dierenartsen over een professioneel uitgerust kabinet en recovery-room.

Stephanie Maere