Honden

Alle honden die ter adoptie worden aangeboden zijn medisch gescreend en kregen alle nodige vaccinaties. Als bijlage aan de adoptieovereenkomst ontvangt de adoptant de medische fiche van het dier.

Verder zal onze dierenverzorger je de nodige informatie verstrekken over de voeding. Om toch wat evenwicht hierin te behouden ontvang je bij de adoptie ook een gewenningspakket dierenvoeding.

De adoptiebijdrage bedraagt 350 euro (identificatie, registratie en vaccinatie exclusief rabiës). Indien de hond gesteriliseerd of gecastreerd werd in het dierenasiel verhogen wij de adoptiebijdrage maar dit wordt vermeld bij de gegevens van de hond).

Voor honden OUDER dan 12 maanden verlagen we de adoptiebijdrage naar 250 euro. 

Voor senioren en honden met een medisch probleem wordt een aangepaste adoptiebijdrage voorgesteld.

Honden ter adoptie Adoptieaanvraag

Hond ter adoptie

Katten

Elke poes wordt bij opname ontwormd, ontvlooid en getest op kattenaids. Tijdens het verblijf wordt elke kat gevaccineerd, gesteriliseerd / gecastreerd en gechipt. Wie een poes in huis heeft, weet dat dierenartskosten voor dergelijke ingrepen hoog oplopen.

Verder zal onze dierenverzorger je de nodige informatie verstrekken over de voeding. Bij de adoptie van een kitten ontvang je een startpakket kittenvoeding.

De adoptiebijdrage voor poezen bedraagt all-inclusief 250 euro. Voor poezen OUDER dan 12 maanden verlagen we de adoptiebijdrage naar 200 euro.

Voor senioren of katten met een medisch probleem wordt een aangepaste adoptiebijdrage voorgesteld.

Katten ter adoptie Adoptieaanvraag

Kat ter adoptie

Andere dieren

Samen met in beslag genomen poezen of honden komen ook wel eens andere huisdieren terecht in ons dierenasiel.

Voor dieren die geen katten of honden zijn, is het communiceren van de adoptiebijdrage te uiteenlopend om op de website te behandelen. Voor elk type van deze huisdieren, wordt steeds een aangepaste adoptiebijdrage voorgesteld.

Andere dieren ter adoptie

Andere dieren ter adoptie

Hoe bepaald het dierenasiel de kostprijs voor een adoptie?

De adoptiebijdrage is niet afhankelijk van ras, geslacht, kosten van de verzorging en verblijfsduur in het dierenasiel. De leeftijd en het medisch profiel van het huisdier kunnen wel een invloed hebben op de adoptiebijdrage.

Hoe jonger de dieren hoe hoger de bijdrage, hiermee vermijden wij dat oudere dieren niet langer kandidaat-adoptanten vinden. Indien na de adoptie de medische zorg voor een geadopteerd dier hoog blijft, dan zal hiermee ook rekening worden gehouden.

Als na de adoptie toch een eerder ongekend medisch probleem zou opduiken, dan wordt aan de adoptant gevraagd onmiddellijk ons dierenasiel te contacteren. In overleg met de dierenverzorger wordt samen met onze dierenarts naar een oplossing gezocht.