NIEUWS

Hond met schotwonde aangetroffen nabij Franse grens !

Op zaterdag 19 oktober bracht de Politie Spoorkin een Münsterländer binnen, gevonden te Alveringem-Leisele.

Het arme beest lag opgerold in het veld en de eerste diagnose, door de bebloede achterpoten, was 'aangereden door een voertuig'. Bij aankomst in het dierenasiel werd hij meteen nagezien door enkele vrijwilligers. Aan zijn achterhand was inderdaad opgedroogd bloed te zien, verontrust werd het bloed behoudzaam door een aantal vrijwilligers weggewassen en ze ontdekten overal kleine wondjes. Dat zijn de ogenblikken waarop we een tandje of drie hoger schakelen. Alarmfase rood wordt geactiveerd, de dierenverzorger erbij gehaald en meteen werd besloten de hond naar de dierenarts van wacht te brengen.

De diagnose van de dierenarts was mogelijks nog verontrustender ... de wondjes bleken schotwonden te zijn!

De hond was gechipt maar geëxporteerd naar het buitenland zodat de eigenaar enkel met enige vertraging kon opgespoord worden. Dankzij het netwerk van de dierenarts van wacht kon de eigenaar gelukkig snel opgespoord worden. De hondenbaasjes zijn nog dezelfde dag hun hond komen ophalen en hadden intussen al een afspraak met een dierenkliniek om de hagel te laten verwijderen. We duimen dat het goed komt met hem ! 

Lees hier het artikel verschenen op de website van Het Laatste Nieuws 

Opendeurdagen 2018 waren een voltreffer !

Tijdens het opendeurweekend kwamen naar schatting 2.500 dierenliefhebbers het dierenasiel bezoeken.

Voor alle dieren die in het dierenasiel verbleven, was een escape room voorzien. Het was de bedoeling om, de bezoekers, niet toe te laten om langs de binnenrennen te passeren. Gelukkig kwamen baasjes van verloren gelopen dieren tijdig hun huisvriend terug ophalen EN was de vraag tot adoptie van dieren de voorbije weken fel gestegen.

Voor heel wat bezoekers was het dan ook een positieve verrassing om geen overvol dierenasiel aan te treffen. 

Handen vol met 19 verwaarloosde hondjes !

Bij een politie-inval in een rijwoning te Houthulst hebben agenten donderdag 31 mei, 29 honden in beslag genomen. De dieren krijgen nu de nodige verzorging, voeding en welverdiende rust. Zij kunnen allemaal rekenen op een prima opknapbeurt. Alle teefjes, afkomstig uit de illegale fokkerij worden binnenkort gesteriliseerd, zodat nimmer nog met deze hondjes zal gefokt worden.

Van zodra de hondjes vrij zijn voor adoptie, vindt u dit terug in de rubriek DIEREN.

De opvang van de dieren is verdeeld over twee dierenasielen, 2/3 kwam naar Dierenasiel Ganzeweide en 1/3 vertrok naar het Dierenasiel Regio Roeselare.

Nieuwsberichten gelinkt aan Dierenasiel Ganzeweide.

Nieuwsberichten gelinkt aan Dierenasiel Ganzeweide.

Het is niet mogelijk om alle berichten waarin verwezen wordt na Dierenasiel Ganzeweide te traceren.

Merkt u een artikel op, laat dan niet na om een seintje te geven.

Privacy Policy vindt u in rubriek contact

Laat hondenpoep geen overlast zijn !

Het mooie weer, de dagen worden langer, mensen komen meer buiten … maar jammer genoeg daar is ook de hondenpoep weer.

Hondenpoep op straten, pleinen en perken blijft de meest ergerlijke vorm van overlast. De meeste baasjes ruimen netjes de hondenpoep op, maar toch zijn er enkelen die het normaal vinden om hondenpoep te laten liggen waar de hond het gedropt heeft. Wat is dat toch met sommige hondeneigenaars? Opvallend is dat baasje wel hondenpoepzakjes bij hebben, maar gebruiken die niet!

Hondenbaasjes die telkens opnieuw hondenpoep laten liggen, zorgen voor heel veel ergernis. Jammer, maar wie dit niet begrijpt, riskeert tegen een GAS-boete aan te lopen. Ook het NIET bij hebben van een hondenpoepzakjes kan leiden tot een GAS-boete.

 

Overzicht per gemeente

De gemeenten en steden zetten veel middelen in om het openbaar domein net te houden.

Overzicht van de gemeenten - via link naar hun website - gelegen in het werkgebied van Dierenasiel Ganzeweide. Klik op de naam van de gemeente voor meer informatie.

Politiezone Westkust
De Panne, Koksijde en Nieuwpoort
 

Politiezone Spoorkin
Veurne, Alveringem en Lo-Reninge
 

Politiezone Polder
Diksmuide, Houthulst en Koekelare
 

Politiezone Middelkerke
Middelkerke, Westende en Lombardsijde

dierenasiel ganzeweide

TREFPUNT in KOKSIJDE

Iedere maand (behalve in juli en augustus) kun je bij Focus-WTV terecht voor het programma 'Trefpunt'. In elke Trefpuntaflevering valt één van de facetten van de Gemeente Koksijde te bewonderen. Telkens wordt een ander aspect van de gemeente belicht. Trefpunt wil op een objectieve manier positieve informatie over Koksijde brengen. De gemeente bepaalt samen met de zender de onderwerpen en de inhoud van de uitzendingen. Trefpunt wordt op woensdag, na het avondnieuws op Focus-WTV uitgezonden. Het programma wordt daarna de hele nacht herhaald.

Dierenwelzijn @ Koksijde

Op 18 mei 2016 gaf Focus-WTV alle kijkers een blik op de werking van Derenasiel Ganzeweide en het Blindegeleidehondencentrum van Koksijde (De Vrienden van de Blinden).

Hier kunt u de uitgezonden aflevering van Trefpunt herbekijken. Veel kijkplezier!

dierenasiel ganzeweide

Honden weggehaald bij failliette broodfokker

Op vrijdag 1 april 2016 liet Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de hokken van een failliete broodfokker in Kasterlee ontruimen. De solidariteit tussen dierenasielen uit heel Vlaanderen heeft ervoor gezorgd dat 402 honden konden opgevangen worden.

Dierenasiel Ganzeweide besliste om de volledige quarantaine zone voor honden vrij te maken. Zo kon het dierenasiel 11 honden, afgezonderd van de andere dieren, opvangen. Precies na één week kwam van het Vlaams Departement Dierenwelzijn de beslissing om de honden definitief toe te wijzen aan het dierenasiel. Voor alle honden is relatief snel een nieuwe thuis gevonden..

Krantenartikel van 2 april 2016 - HLN  (verwijzing Dierenasiel van Veurne = Dierenasiel Ganzeweide)

Pups gedumpt aan het dierenasiel

In de nacht van dinsdag op woensdag (22 => 23 maart 2016) werden VIJF pups gedumpt aan het dierenasiel.

Bij aankomst van de eerste dierenverzorger bemerkt zij al dat er 'iets' voor de toegangsdeur van het dierenasiel stond. Van ver leek het een leverancier al vroeg in de morgen één doos te hebben geleverd, maar toen de dierenverzorger dichter bij het gebouw kwam aangereden, bemerkte zij vijf pups.

De pups hadden de doos gelaten voor wat ze was en vonden het super om leuk rond te huppelen ter hoogte van het dierenasiel. De pups zijn naar schatting tussen de 7 à 8 weken oud. Twee mannetjes & drie teefjes en vermoedelijk een kruising herdershond met stafford. Alle pups vonden via Dierenasiel Ganzeweide een nieuwe thuis.

Verhuis naar Koksijde

Verhuis naar Koksijde

Medewerkers van Dierenasiel Ganzeweide verhuisden op vrijdag 18 december 2015 alle honden en een tiental katten naar het gloednieuwe gebouw op de site van het Oud Munitiedepot in Koksijde.

De dieren zaten tot vrijdagochtend in de oude vestiging langs de N8 in Veurne. "Daar hebben we ze 's ochtends geen eten gegeven, zodat ze met grote honger zouden aankomen in hun nieuwe stek", zegt voorzitter André Lycke. "We hebben er ook voor gezorgd dat het in het nieuwe asiel naar dierenvoeding rook. Dat stelde de honden en katten gerust en alles is dan ook vlot verlopen. Dit weekend brengen we alles in orde, zodat we maandag de deuren kunnen openen."

In het nieuwe dierenasiel in de Langgeleedstraat is plaats voor vijftig katten en vijftig honden. Er is voorts een kabinet voor de dierenarts en een grote loopweide.

Bron : Het Laatste Nieuws (GUS)

Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Op 13 november 2015 keurde de Vlaamse Regering het besluit tot regeling van de samenstellen en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn goed. In uitvoering hiervan benoemde Ben Weyts, Vlaams Minister voor Dierenwelzijn de leden van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn.

In de Raad zitten vertegenwoordigers uit alle belangengroepen: professionelen, dierenartsen, consumenten en dierenbeschermers. Vijf geleerde deskundigen - waaronder voorzitter Dirk Lips en ondervoorzitter Nadine Buys - tillen de Raad op tot een wetenschappelijk niveau. Voor het eerst zijn de dierenasielen echt vertegenwoordigd binnen de adviesraad, met een vertegenwoordiger uit elk van de 5 Vlaamse provincies. André Lycke, voorzitter en Nele Vandenbroucke, bestuurder van Dierenasiel Ganzeweide zijn benoemd als lid / plaatsvervangend lid van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn.

De Raad voor Dierenwelzijn is op aandringen van Minister Ben Weyts zeer evenwichtig samengesteld. “Een evenwichtige samenstelling is de beste garantie voor evenwichtige adviezen”, zegt de minister. “De Raad is een mooie afspiegeling van de samenleving, met al haar verschillende opinies. De Vlaamse Raad wordt een absolute referentie in het debat rond Dierenwelzijn” .

SOS Zwerfkatten - Koksijde

SOS Zwerfkatten - Koksijde

Koksijde voert al lang een diervriendelijk zwerfkattenbeleid, met als doel de populatie beheersbaar te houden door zwerfkatten onvruchtbaar te maken en weer vrij te laten op de plek waar ze leven.

De voorbije jaren werden honderden katten op deze manier behandeld. Toch blijft het vaak dweilen met de kraan open. Bij katten geldt immers 1 + 1 = 6. Soms meer dan twee maal per jaar. Daarom vraagt de gemeente uw medewerking.

Veel zwerfkatten zijn ongewenste nakomelingen van de huiskat. Om dit te voorkomen, kunt u uw eigen huiskat laten castreren of steriliseren. Een gesteriliseerde kat heeft minder kans om melkkliertumoren te ontwikkelen. Gecastreerde katers vertonen minder zwerflust, vechten minder en stoppen meestal met urineren om hun territorium te markeren. De ingreep kan gebeuren vanaf de leeftijd van zes maanden.

Hebt u toch kittens, dan bent u verplicht om ze te identificeren (met chip) en te castreren of te steriliseren, voor u ze verkoopt of weggeeft.

Het dierenasiel kwam tijdens het weekend van 6 en 7 juni 2015 volop in het nieuws.

Het dierenasiel kwam tijdens het weekend van 6 en 7 juni 2015 volop in het nieuws.

Voor het eerste opendeurweekend had Dierenasiel Ganzeweide het volledige weekend schitterend weer besteld.

Op zaterdagmorgen was het eerst de beurt aan de Vlaamse Minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts om het dierenasiel plechtig te openen.

Zowel de zaterdag als de zondag namiddag zette Dierenasiel Ganzeweide alle deuren open van het nieuw dierenasiel. Met dit mooie weer kon het niet anders, er kwam een massa volk afgezakt naar het nieuw dierenasiel. Het gebouw werd  in momenten overrompeld door de honderden nieuwsgierige bezoekers.

Wie eventjes moest wachten om het dierenasiel te betreden kon genieten van de mooie en rustige omgeving rond het dierenasiel.