Steun ons!

We hebben jullie nodig!

Word lid, Peter of Meter!

Van een kleine gift, een kalender
tot een nalatenschap…

#we-need-you

Leden, Peters en donaties
Nalatenschap of testament
Even winkelen voor ons
Vrijwilliger worden
Giften in natura

Lid worden

Elk jaarlijks vangen we meer dan 500 dieren op. We geven hen een thuis: onderdak, medische zorgen, voeding, liefde en aandacht. Vaak moeten ze bij ons eerst herstellen omdat ze verwaarloosd, slecht behandeld of achtergelaten werden.

De medische kosten, de aankoop van voeding en de kosten voor algemeen onderhoud lopen snel op als je meer dan 2.000 dieren opvangt en een thuis wil geven. Slechts 17% van onze inkomsten komen uit subsidies. Daarom hebben wij uw steun hard nodig!

Lid worden? Klik hier!

Gift storten

Wil je een bedrag doneren en genieten van een fiscaal voordeel? Dat kan: wij zijn erkend om fiscale attesten uit te reiken voor giften, op jaarbasis van minstens 40 euro.

Via je belastingaangifte wordt 45 % van jouw gift in mindering gebracht van je belastbaar inkomen. Voor een gift van bijvoorbeeld 50 euro, bekom je een fiscaal voordeel van 22,50 euro.

(*) Wil je een fiscaal attest?
Vergeet dan zeker niet om je Rijksregisternummer (terug te vinden op je identiteitskaart) in te vullen!

Een gift doen? Klik hier!

Peter of Meter

Het dagelijks budget van het dierenasiel is heel divers en wordt wel eens onderschat. Denk maar aan de kosten voor voeding, verwarming, dierenarts, personeel, onderhoud, enz. De instap naar meter- of peterschap bedraagt minimum 12,50 euro per maand of minstens 150 euro per jaar.

Meters en peters ontvangen voor hun gift een fiscaal attest (als het bedrag op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt). De meters en peters vinden in de adoptiezone voor de honden hun namen terug op een zeer mooi paneel. Vier maal per jaar verschijnt in het ledenblad ‘Ganzeweide’ een lijst van alle meters en peters.

Is het meter- of peterschap iets voor u?

Peter/meter worden? Klik hier!

Niet iedereen vindt het leuk om een betalingsopdracht digitaal uit te voeren. Je kan dus ook eenvoudig de doorlopende opdracht (hierbij gevoegd als pdf) afdrukken en in jouw bankkantoor binnen steken.

Download doorlopende opdracht

Jouw nalatenschap aan Ganzeweide

De solidariteit tussen mens en dier is een eigenschap die vele mensen siert. Wie overtuigd is dat ons dierenasiel haar/zijn eeuwige steun verdient, stapt best eens naar een notaris. Die is het best geplaatst om u te helpen een testament op te maken dat gegarandeerd rechtsgeldig is. We beschikken in ons land over een uitstekend erfrecht.

Testamenten en schenkingen zijn bijzonder belangrijk voor het invullen van onze doelstellingen. Het vervullen van onze opdracht “de opvang en verzorging van huisdieren” hangt in grote mate af van legaten en schenkingen. Dankzij de vele donaties bleef Dierenasiel Ganzeweide ononderbroken functioneren. Telkens ons dierenasiel een schenking ontvangt is dat voor onze medewerkers een grote erkenning. Wij dragen uw liefde voor dieren eeuwig mee.

Bestel vrijblijvend onze brochure “omtrent testamenten”
Ik wens extra informatie via een discreet contact

Trooper

Wij zijn een troopervereniging. Dit betekent dat onze vereniging een procent krijgt op de onlineaankopen bij de winkels die bij Trooper zijn aangesloten.

Het volstaat te surfen naar www.trooper.be en Dierenasiel Ganzeweide VZW als vereniging aan te klikken. Via de links op de trooperpagina van het Dierenasiel Ganzeweide kan je dan verder surfen naar de webshops en je aankopen verrichten. Door de link weet de webshop dat je Dierenasiel Ganzeweide wil steunen.

Je kan gewoon verder online shoppen zoals gewoonlijk. Het kost jou niets extra en de webshop stuurt achteraf een procent van het aankoopbedrag naar ons dierenasiel.

Leuk steuntje (Makro)

Dankzij leuksteuntje.be kan jij de held worden van jouw favoriete vereniging door hen een financieel steuntje in de rug te geven. En dat kunnen we vandaag meer dan ooit gebruiken.

Elke keer je bij MAKRO komt winkelen, gaat er 3% van je totale aankoopbedrag naar de vereniging van jouw keuze. Uiteraard kies je hiervoor Dierenasiel Ganzeweide. Het kost je helemaal niks. Jouw favoriete vereniging spaart zo voor shoptegoed bij MAKRO.

Goodgift

Een Goodgift is een cadeaubon waarbij de ontvanger het bedrag doneert aan een persoonlijke gekozen goed doel – een organisatie die hem/haar nauw aan het hart ligt.

Je kiest een digitale cadeaubon of een Goodgift doosje – je bon in een mooie cadeauverpakking. Selecteer het aantal en het bedrag, vul je gegevens in en voer de betaling uit. Schenk de Goodgift aan jouw gelukkige ontvanger, of laat het doosje rechtstreeks versturen. Je favoriete ontvanger kan het bedrag nu aan een persoonlijk gekozen goed doel doneren.

Je hoeft verder niets te doen! Het gekozen goed doel ontvangt het volledige bedrag binnen 2 weken. Goodgift houdt hier geen kosten van af.

De begrippen ‘helpen’ en ‘steunen’ liggen vaak heel dicht bij elkaar. Het dierenasiel kun je financieel steunen maar ook vooruit helpen door tijd ter beschikking te stellen.

Wie de werking van het dierenasiel wil leren kennen, zal opmerken dat er heel wat taken te vervullen zijn. Het is voor ons wel eens puzzelen om alle uit te voeren opdrachten te verdelen of te herverdelen.

Het wordt een ellenlange lijst om de taken van de vrijwilligers op te sommen. Belangrijkste is dat je de zaken die je wil doen, graag doet en het liefst lang kunt volhouden. Wij rekenen op onze vrijwilligers voor heel wat taken zowel direct als indirect verbonden met de zorg om dieren. Denk maar eens aan de dagelijkse verzorging van de dieren in het asiel, de opvang van kittens/pups of zorgdieren in een gastgezin, therapeutische zorg bij moeilijk plaatsbare dieren, …

In de marge, maar daarom niet minder belangrijk, zijn er heel wat andere taken. Extra handen aan het onthaal, voor de rondleiding van bezoekers, hulp bij de administratie, adoptiecontroles, opvolging website en sociale media, artikels voor onze publicaties, … .

Wie tijd kan vrijmaken om een handje toe te steken op de propagandastand tijdens markten en plaatselijke manifestaties of tijd vindt om onze kalenders aan de man te brengen hoeft niet langer te wachten om zich op te geven als kandidaat vrijwilliger.

Het topgebeuren voor onze vrijwilligers zijn onze opendeurdagen. Daar krijgen wij als één team de kans om aan duizenden geïnteresseerden de werking van het dierenasiel voor te stellen. Iets wat wij niet willen missen…

Brochure vrijwilliger
Geïnteresseerd? Klik dan zeker hier!

Wat niet?

Naast de vele giften in centen ontvangen wij heel regelmatig giften in natura. Het dierenasiel kan evenwel niet alles gebruiken wat ons aangeboden wordt. Met een aantal spullen kun je echt niet bij ons terecht en hoeven wij deze zaken niet af te voeren naar het containerpark!

 • Rieten manden want deze zijn onvoldoende duurzaam in een dierenasiel.
 • Eetkommen en diverse potten. Wij investeerden in onverslijtbare inox eet- en drinkkommen die daarenboven super hygiënisch zijn.
 • Dekens, kussens, tapijten, … worden in ons goed verwarmd dierenasiel slechts in beperkte mate gebruikt. Onze voorraad is voldoende groot.
 • Handdoeken, poetsvodden & dweilen. Om overdracht van ziektes te voorkomen werkt het dierenasiel met vaste kleurcodes.

Wat wel?

 • Kattenzand : gemiddeld verblijven de poezen een dertigtal dagen in het dierenasiel. Het gebruik van kattenzand is voor ons een belangrijke uitgave. Je overtollig kattenzand is zeker welkom.
 • Honden en kattenvoeding. De leeftijd, herkomst en gewoontes van de opgevangen dieren zijn heel divers. Hun eetgewoontes doorprikken zorgt wel eens voor losse stoelgang daarom wordt standaard dierenvoeding van ‘premium-kwaliteit’ voorgeschoteld. Is je overtollige dierenvoeding staan, bleek je aankoop een foute keuze, … laat ze niet slecht worden maar breng het bij ons binnen. Zelfs als de houdbaarheidsdatum kort bij is dit voor ons nog steeds prima want voeding smelt in het dierenasiel als sneeuw voor de zon!
 • Nog goed bruikbare hals- en leibanden zijn altijd welkom.

Toners en inktcartridges

 • Lege inktpatronen
 • Elk voor- en najaar zijn de niet gesteriliseerde poezen oorzaak van een toevloed aan kittens. Het dumpen van nestjes zorgt voor een steeds terugkerende overvloed aan kittens die een thuis moeten vinden. Om de sterilisatie of castratie van zoveel poezen betaalbaar te houden, doen wij op een heel originele manier beroep op jouw medewerking.
 • Met de selectieve inzameling van inktpatronen van printers en kopieermachines kunnen wij heel wat poezen steriliseren of castreren. Wel even meegeven dat kokers van inktpoeder niet gerecycleerd worden maar thuishoren bij het restafval. Breng deze niet naar ons!
 • Gooi je lege inktpatronen niet weg maar breng ze binnen in het dierenasiel. Je helpt niet alleen recycleren, je zorgt ook voor een goed evenwicht in de kattenpopulatie.
Meer info over recyclage