Pet Care

De weg die elk dier aflegt in ons asiel

Vroeger en nu

Elke dag opnieuw merken we dat bezoekers van ons dierenasiel er een heel ander beeld van hebben dan wat het in werkelijkheid is. Waar vroeger een dierenasiel enkel maar dieren opving en terug liet adopteren, ondergaan alle opgevangen dieren nu een grondige screening.
Er is zowel aandacht voor hun medisch verleden als het gedrag tegenover mensen en dieren.

Het belangrijkste blijft uiteraard de zorg voor de dieren. Tijd noch kosten worden gespaard om dieren er bovenop te helpen. Nochtans is een dierenasiel geen dierenkliniek. Ons budget is strikt beperkt en we moeten dus roeien met de riemen die we hebben. Wist je dat bijvoorbeeld één op vier katten die binnenkomen, een blaasontsteking hebben?

Behandeling bij elk dier

  • Ontwormen

  • Ontvlooien

  • Eventueel wassen

  • Groot medisch onderzoek

  • Inenten

  • Chippen & registreren (Dog & Cat ID)

  • Steriliseren (katten)

  • Trimmen

  • Verzorgen

  • Socialiseren, uitlaten, spelen, verwennen…

Bij heel wat honden en katten worden soms zware ingrepen uitgevoerd

Laika de Bulgaarse herder, pas twee jaar oud, had erge heupdysplasie.

Zij belandde na een inbeslagname bij ons. Dank zij de hulp van heel wat donateurs werd ze geopereerd en kreeg twee nieuwe titanium heupen.

Bubbles, de 8-jarige Engelse Bulldog, had een grote tumor onder de kin.

Die tumor werd operatief verwijderd. Ze verbleef enige tijd bij een vrijwilliger die als gastgezin fungeerde maar al heel snel vond ze haar gouden mandje!

Calypso, een mooie tricolor kat, werd aangereden terug gevonden op straat.

Die fractuur was het resultaat van het ongeval. Ze werd geopereerd door onze orthopedist (botten fixeren met een metalen plaatje).

Deze jonge kattin viel van het balkon, drie verdiepingen naar beneden.

Ze overleefde de val maar hield er wel een gebroken poot en kaakbeen aan over. Na haar operatie en revalidatie werd ze spoedig geadopteerd.

Shanti, de 6-jarige Labrador, had een ruptuur van de voorste kruisbanden.

Letsels aan dit ligament krijg je meestal na een geforceerde torsie van de knie. Hij werd succesvol geopereerd in ons kabinet door de orthopedist.

En uiteindelijk, na onderzoek en revalidatie… begint het volgend hoofdstuk.

Heel wat opgevangen dieren dragen een rugzakje met zich mee. Trauma’s, rouwen, mishandelingen, verwaarloosd of gedumpt. Ze moeten weer vertrouwen krijgen in mensen want ze moeten terug in een adoptiegezin worden geplaatst. Bij sommige is dit een lange weg die moet afgelegd worden vooraleer ze weer de maatschappij in kunnen. Maar een gans leger met deskundige vrijwilligers staat klaar om die taak tot een goed einde te brengen.

Hun gedrag wordt bestudeerd en een gepast plan uitgeschreven voor de dieren die dit nodig hebben. We prijzen ons gelukkig met de enthousiaste inzet van dierenverzorgers, vrijwilligers, therapeuten, … want we streven ernaar dat het voor alle dieren uiteindelijk goed komt!