Over ons:

Wat zijn onze doelstellingen?

Wat is ons werkgebied?

Leer ons team kennen!

#adoptdontshop

Missie
Werkgebied
Vervoer
Ons team

Onze missie

Sinds 1978 zijn wij de ideale plaats om dieren opnieuw tot rust en op kracht te laten komen. Naast het opvangen van ronddolende huisdieren en niet langer gewenste honden en poezen, garandeert Dierenasiel Ganzeweide de crisisopvang als dieren in nood verkeren.

Het welzijn van de dieren wordt op een perfecte wijze gecombineerd met de creatie van een leuke werkomgeving voor personeel en vrijwilligers.

Werkgebied

Het werkgebied van ons Dierenasiel Ganzeweide strekt zich uit over het grondgebied van vier Politiezones aan de Westkust en een groot deel van de Westhoek.

Het werkgebied van Dierenasiel Ganzeweide valt samen met de volgende Politiezones :

Politiezone Westkust

De Panne, Koksijde en Nieuwpoort

Politiezone Spoorkin

Veurne, Alveringem en Lo-Reninge

Politiezone Middelkerke

Middelkerke, Westende en Lombardsijde

Politiezone Polder

Diksmuide, Kortemark, Koekelare en Houthulst

Afsluitbare zone om honden te lossen en onder te brengen in hokken voor kort verblijf.

De meldingen van loslopende huisdieren komen terecht bij de Lokale Politie of de Hulpverleningszone (brandweer). Zij brengen die dieren naar het dierenasiel, waar ze tijdelijk ondergebracht worden in rennen voor kortverblijf.

Interventiewagen

In onze bestelwagen is de laadruimte voorzien van vier toegangen telkens naar een afzonderlijk compartiment waarin dieren kunnen vervoerd worden. Dankzij het inox-traliewerk en de integrale bekleding in polyester kan dit voertuig perfect gereinigd worden.

Wij investeerden in het verleden al verschillende malen in bestelwagens, alleszins leuk om eens in de archieven te duiken…

Vast Personeel

De drie vaste medewerkers van Dierenasiel Ganzeweide.

Ronny

Ronny is sinds 14 augustus 2003 verantwoordelijk voor het onthaal in ons dierenasiel. Daarnaast neemt hij ook administratieve taken op zich, waaronder de boekhouding en het beheer van ons ledenbestand.

Pascal

Pascal startte zijn loopbaan als dierenverzorger in de Ganzeweide op 1 februari 2000. Met zijn vele jaren ervaring weet hij heel goed de kans tot adoptie van honden en poezen quasi perfect in te schatten. Als dierenverzorger komt hij dan ook heel veel in contact met de kandidaat adoptanten.

Melanie

Is afgestudeerd als bachelor voedings- en dieetkunde. Aansluitend startte zij met de opleiding bachelor dierenzorg. Na stages in een dierenartsenpraktijk, Dierenasiel Ganzeweide en het VOC Oostende startte haar eerste werkdag op dinsdag 3 september 2019. Zij zoekt dagelijks naar een ideale match voor de ter adoptie aangeboden huisdieren.

Bestuur

André Lycke
André LyckeVoorzitter
Algemeen beheer
Nele Vandenbroucke
Nele VandenbrouckeBestuurslid
Personeel
Johan Wybaillie
Johan WybaillieBestuurslid
Onderhoud

Dierenartsen

Dierenasiel Ganzeweide doet beroep op twee vaste ervaren dierenartsen.

Johan Devloo

Dierenarts Johan Devloo is de contract-dierenarts van Dierenasiel Ganzeweide.

Beide dierenartsen spelen een heel belangrijke rol in de werking van het dierenasiel. Alle opgevangen dieren worden in quarantaine geplaatst en verlaten die zone pas nadat de dierenarts ze heeft nagezien, gevaccineerd en indien nodig ook gechipt.

Poezen verblijven twee weken in quarantaine, eens onvruchtbaar verhuizen ze naar de adoptiezone waar de poezen in groep gehuisvest zijn.

Stephanie Maere

Dierenarts Stephanie Maere neemt regelmatig taken over van dr J. Devloo.

De dierenartsen komen minstens twee maal in de week naar het dierenasiel en zorgen samen met de dierenverzorgers voor een goede medische screening van de opgevangen dieren.

Voor kleine medische ingrepen, sterilisatie, castratie, … beschikken de dierenartsen over een professioneel uitgerust kabinet en recovery-room.