Medewerkers !

Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, personeelsleden en dierenartsen slaagt Dierenasiel Ganzeweide erin om het goed te doen.

Dierenasiel Ganzeweide mag gezien worden : vriendelijke ontvangst en begeleiding, een exclusieve locatie, hoge standaard naar hygiëne en verzorging van de dieren.

Tijdens de opendeurdagen zijn alle medewerkers op post om de vele honderden bezoekers met open armen te ontvangen.

Gemakkelijk te vinden ?

Gemakkelijk te vinden ?

Dankzij wat extra bewegwijzering is het dierenasiel gemakkelijk te vinden.

Tombola team

Tombola team

Tijdens de opendeurdagen overtuigen zijn alle bezoekers mee te doen aan de 'altijd-prijs-enveloppentrekking'. 

Extra caloriëen

Extra caloriëen

Voor de start van het opendeurweekend (2018) nog snel samen de nodige spaghetti verorberen ... want het zal zeker druk en laat worden !

Vast Personeel

Dierenasiel Ganzeweide beschikt over vier vaste medewerkers.

Ronny

Ronny

Ronny staat in voor het onthaal in het dierenasiel. Sinds, zijn eerste werkdag op 14 augustus 2003, neemt hij heel wat administratieve taken voor zijn rekening. Zowel de boekhouding als het beheer van het ledenbestand passeert via hem.

Pascal

Pascal

Pascal zijn loopbaan startte op 1 februari 2000. Met zijn vele jaren ervaring weet hij heel goed de kans tot adoptie van honden en poezen quasi perfect in te schatten. Als dierenverzorger komt hij dan ook heel veel in contact met de kandidaat adoptanten.

Karolien

Karolien

Karolien kwam in november 2012 werken in het dierenasiel. Zij heeft een dubbele taak, enerzijds als dierenverzorger maar ook als chauffeur om geseinde zwerfdieren op te halen.

Raad van Bestuur

Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur (RvB) zijn allemaal vrijwilligers en nemen een deel van het beheer van de vzw op zich. De RvB vergadert maandelijks. 

Foto genomen tijdens een werfbezoek aan het dierenasiel (juli 2014) herken je van links naar rechts : Johan Wybaillie (logistiek), Nique (bediende), Nele Vandenbroucke (propaganda), Charles Madou (accountancy) en André Lycke (voorzitter).

 

Nique

Nique staat in voor de dagelijkse organisatie. Zowel het vast personeel, vrijwlligers en stagiairs krijgen van haar ondersteuning bij het invullen van de diverse taken in het asiel. Naast haar administratieve taken, staat zij ondermeer nog in voor de rondleiding van bezoekers.

Dankzij haar rechtstreekse rapportering aan de Raad van Bestuur, kan de vzw tijdig de nodige beleidsbeslissingen nemen.

 

 

Nique

Dierenartsen verbonden aan Ganzeweide

De dierenartsen nemen een heel belangrijke rol op in de werking van het dierenasiel. Alle dieren die opgevangen worden door het dierenasiel worden in quarantaine geplaatst en verlaten die zone pas nadat de dierenarts deze dieren heeft nagezien, gevaccineerd en indien nodig ook gechipt. De identificatie van dieren is onze belangrijkste tool om bij verlies weer vlug de link te leggen met de eigenaar.

Gezien de poezen nog een tweede vaccin moeten krijgen, verblijven ze iets langer in de quarantaine zone. Tijdens die periode plant de dierenarts de sterilisatie of castratie van de poezen. Eens onvruchtbaar kunnen ze verhuizen naar de adoptiezone waar de poezen in groep gehuisvest zijn.

Dierenasiel Ganzeweide beschikt over een professioneel uitgerust kabinet dierenarts en een recovery-room. Door een bijzondere afregeling van de ventilatie in het dierenasiel, wordt het kabinet van de dierenarts in overdruk geplaatst, hierdoor krijgen bacteriën niet de kans binnen te dringen in deze zone van het gebouw.

De dierenartsen houden ook toezicht over de algemene hygiëne in het dierenasiel en geven ons raad om tot een goede werking te komen in het dierenasiel.

 

Johan

Johan

Johan Devloo is de vaste dierenarts van Dierenasiel Ganzeweide.

Stephanie

Stephanie

Stephanie Maere neemt regelmatig taken over van dierenarts Johan Devloo.

Stage in het dierenasiel

De zorg om dieren is binnen de samenleving niet meer weg te denken. Vele mensen, ondernemingen, organisaties maar ook het onderwijs leveren hun bijdrage aan het welzijn van de dieren. Studenten moeten via stages de zorg om dieren goed kunnen aanvoelen, daarom verwelkomt Dierenasiel Ganzeweide regelmatig stagiairs uit verschillende instellingen/scholen die studierichting met betrekking tot dierenzorg organiseren.

 

VIVES - Katholieke Hogeschool Roeselare

VIVES - Katholieke Hogeschool Roeselare

Bachelor in de agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg aan VIVES Zuid

Ben jij iemand die de zorg voor dieren wil opnemen en die dat bovendien op een maatschappelijk, ecologisch en ethisch verantwoorde manier wil doen? Hou je ervan om in te staan voor voeding, verzorging, welzijn van sport- en recreatieve dieren en wil je jouw competenties op het vlak van management en toegepast bedrijfsbeheer verbeteren? Zijn toegepaste biologie en meer bepaald dierkunde en microbiologie jouw ding

VABI (Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut) te Roeselare

VABI (Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut) te Roeselare

De beroepsafdeling is er voor jongens en meisjes van wie handvaardigheid en werkkracht hun grootste troef is.  In het lessenrooster is er dan ook minder algemene vorming en meer praktijk voorzien. De leerlingen gaan één dag per week op stage. De leerling zoekt zelf een bedrijf dat zoveel mogelijk beantwoordt aan de eigen voorkeur: een kinderboerderij, een trimsalon, een dierenasiel, een dierenspeciaalzaak, … .

Na de opleiding kan hij/zij aan de slag als dierenverzorger bij een dierenarts (enkel vanaf 6BSO) of in een dierentuin, in een fokkerij, in een dierenasiel, … .

RU Gent - Faculteit Dierengeneeskunde

RU Gent - Faculteit Dierengeneeskunde

De opleiding tot dierenarts duurt zes jaar, gespreid over drie Bachelorjaren en drie Masterjaren.

De Bachelorjaren kunnen in Vlaanderen gevolgd worden aan de Universiteit Gent en aan de Universiteit Antwerpen.

De klinische opleiding (Master in de diergeneeskunde - Dierenarts) is in Vlaanderen aan één instelling te volgen, de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent.