De Ganzeweide interventiewagen

Dierenasiel Ganzeweide vzw heeft reeds lang afspraken met de lokale gemeentebesturen waarbij niet enkel de opvang van zwerfdieren werd geregeld maar tevens ook het transport van de gemeente naar het dierenasiel.

Bij het invoeren van de Politiezones zijn deze afspraken bevestigd met de lokale politie. Zwerfdieren dienen gemeld te worden aan de politie die zelf het dierenasiel contacteert. Via een dagelijkse planning worden de dieren dan spoedig opgehaald.

Sinds 2005 beschikt Dierenasiel Ganzeweide over een interventie wagen (OPEL Vivaro) waarbij vier honden in een afzonderlijke ruimte kunnen vervoerd worden. De laadruimte van deze bestelwagen werd door middel van een inox traliewerk in vier compartimenten opgedeeld en volledig bekleed met polyester die een hoge hygiëne garandeerd (vloer, plafond en wanden). De dieren kunnen via vier toegangen in de wagen worden geplaatst; schuifdeur links en rechts en dubbele deur achteraan.

Op zaterdag 23 mei 2009 werd tijdens het uitvoeren van een opdracht (ophalen zwerfhond Politiezone Middelkerke) deze interventiewagen, langs de snelweg Veurne-Jabbeke, betrokken bij een verkeersongeval. De bestelwagen was totaal verloren, maar belangrijker is dat ons personeelslid geen verwondingen heeft opgelopen.

Einde 2009 werd de nieuwe bestelwagen in gebruik genomen en is alle leed omtrent het verlies van onze vorige bestelwagen vergeten.

Dierenasiel Ganzeweide investeerde in het verleden reeds verschillende malen in bestelwagens, alleszins leuk om eens in de archieven te duiken:

  • Op 01.09.2000 aankoop bestelwagen OPEL CORSA Combo (Nieuw)
  • Op 31.03.1992 aankoop bestelwagen OPEL KADETT Combo (bouwjaar 1992)
  • Op 14.08.1987 aankoop bestelwagen FORD Escort AVA (bouwjaar 1986)
  • Op 19.02.1985 aankoop bestelwagen TALBOT (bouwjaar 1980)
  • Op 28.02.1984 aankoop bestelwagen FIAT Fiorino (bouwjaar 1979)
  • In 1980 kocht het dierenasiel een 'bijna' oldtimer. De Renault R4 dateerde van bouwjaar 1969 maar was nog in zeer goede staat en zou nog heel wat jaren dienst doen.

Ter gelegenheid van de verhuis van Veurne naar Koksijde en het introduceren van een nieuwe huisstijl kreeg de bestelwagen (van bouwjaar 2009) een grondige opkuisbeurt en een nieuwe belettering. Door de speciale coating van de laadruimte is er quasi geen slijtage aan dit voertuig. De passage bij het carrosseriebedrijf zal zijn nut nog jaren kunnen bewijzen.

 

De Ganzeweide interventiewagen