Giften in natura

Dierenasiel Ganzeweide ontvangt naast de vele giften in centen ook regelmatig spullen waarvan gedacht wordt dat het dierenasiel deze zaken kan gebruiken. Dit is evenwel niet zo want regelmatig moet het dierenasiel deze spullen afvoeren naar het containerpark. Dit kan de bedoeling niet zijn, daarom is het beter om afspraken te maken !

Wat kan het dierenasiel NIET gebruiken?

  • rieten manden voor de honden; deze zijn niet gebruiksvriendelijk en niet duurzaam in een dierenasiel;
  • eetkommen en diverse potten. Het dierenasiel investeerde in onverslijtbare inox eet- en drinkkommen die daarenboven super hygiënisch zijn.
  • dekens, kussens noch tapijten. Dierenasiel Ganzeweide is gekend als zeer proper en met hoge eisen voor hygiëne. Het nieuwe dierenasiel kan goed verwarmd worden zodat enkel bij pups en verwaarloosde dieren een extra dekentje nodig is. Na gebruik worden deze vernietigd en niet gerecycleerd. Het gebruik van dekens is zo gering dat het zinloos is om dekens naar het asiel te brengen.
  • handdoeken & dweilen: hoe gek het misschien mag klinken, om de hygiëne op peil te houden werkt Dierenasiel Ganzeweide met kleuren volgens de zones van het dierenasiel. Om verwarring te vermijden en mogelijke overdracht van ziekten te voorkomen hanteert het dierenasiel enkel haar eigen poets-kleurcode.

Wat kan het dierenasiel WEL gebruiken?

  • kattenzand
  • dierenvoeding. Bij voorkeur van ‘premium-kwaliteit’, zo zorgt u ervoor dat dieren – die in het dierenasiel toch sowieso onder stress leven – geen last krijgen van buikloop. Verkopers of producenten van dierenvoeding doneren de verpakkingen die flirten met de versheidsdatum. Door de hoeveelheid aan voeding die het dierenasiel verbruikt wordt deze voeding prioritair gebruikt zodat deze ook geen problemen oplevert.

 

Recyclage van inktpatronen

Recyclage van inktpatronen

Om de sterilisatie en castratie van de poezen betaalbaar te houden, startte het dierenasiel met het inzamelen van lege inktpatronen van printers en kopieertoestellen.

Veel lege inktpatronen worden naar het containerpark gebracht of in de vuilniszak gedumpt maar het kan anders.

Om de kost van de sterilisatie of castratie bij poezen te kunnen betalen, besliste Dierenasiel Ganzeweide om op een ludieke manier naar extra inkomsten te zoeken. Het dierenasiel kan als inzamelpunt een extra cent bijverdienen door de recyclage van gebruikte inktpatronen en toners.

Het is niet meer mogelijk om bij te houden van waar de toners en inktpatronen allemaal komen. Maar aan iedereen van harte dank voor de 'sponsoring' van het sterilisatieproject, hierna vind je wat er kan gerecycleerd worden.

Nog meer informatie vind je hier !