Robby
Reu

Mechelse Herder

Voor deze jonge Mechelaar van net 6 maanden zijn we op zoek naar een ervaren en consequente eigenaar. Robby heeft helaas een slechte start gemaakt en fysiek geweld meegemaakt. Deze traumatische ervaring uit zich in verhoogde waakzaamheid en territoriaal gedrag in zijn kennel. Dit betekent echter niet dat hij agressief is of mensen aanvalt. Maar extra sturing nodig heeft. 

Ondanks deze moeilijke start heeft Robby veel potentieel. Hij kent zijn commando's goed en we zien toch een zekere zoekdrift en apporteert graag een balletje.. Buiten in de speelweide gedraagt hij zich prima naast onze andere honden en maakt zelfs af en toe een speelse buiging. Het samen plaatsen met andere honden moet langzaam opgebouwd worden, omdat we niet zeker zijn hoe hij met hen omgaat.

Tijdens wandelingen (met verschillende personen) buiten het terrein is Robby zeer aangenaam en trekt hij niet aan de lijn. Wel is opgemerkt dat bepaalde geluiden, zoals een passerende tractor onbekend voor hem zijn.

Hij probeert zijn verzorgers echt nog wel uit en springt zo nu en dan nog steeds op om te happen. Bij nieuwe mensen zal dit gedrag in het begin wel weer toenemen. Of dit gedrag er helemaal uit zal gaan is nog onduidelijk. Hij is zeker wel wat tekort gekomen in zijn socialisatie fase.

We zoeken voor deze wervelwind een geschikte baas die met Robby aan het werk gaat. Werken zit in zijn bloed en alleen wandelen en spelen zijn voor hem zeker niet voldoende! Hij moet zijn hersens kunnen gebruiken. We denken dat hij misschien wel aan het werk kan bij organisaties met werk- en speurhonden.

Gesteriliseerd
Neen
Beschikbaar voor adoptie
Ja
Reden van opname
afgestaan
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Neen
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Neen
Gesterliseerd/gecastreerd?
Neen
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Neen
Kan met andere katten?
Neen
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,...)?
Neen
Kan alleen thuis blijven?
Neen
Basis commando's gekend?
Ja
Formaat
middel
Adopteer mij

Aanvraag adoptie

Persoonlijk
Gezinssamenstelling
Nee Ja
Kleinkinderen, buren, kameraadjes,...
Huisvesting
Nee Ja
Nee Ja
Nee Ja
Nee Ja
Levenscomfort van de hond
Hoe zal je voldoen aan de bewegingsbehoeften?
Waar zal de hond verblijven?
Ervaring
1 lijn per dier. Ras, geslacht. Intact of gesteriliseerd.