Katten vrij voor adoptie.

Een overzicht van de poezen die vrij zijn voor adoptie, vindt u onderaan deze pagina. Voor u gaat kijken, neem aub eerst de tijd om dit artikel te lezen.

Poezen die ter adoptie aangeboden worden, verblijven al meerdere weken in Dierenasiel Ganzeweide. Ze passeren allemaal een uitgebreid vaccinatietraject en worden gesteriliseerd of gecastreerd. Alle poezen krijgen een chip zodat ze nadien gemakkelijk kunnen opgevolgd worden.

Door het traject dat de poezen doorlopen, kan een onevenwicht ontstaan tussen het aantal nieuwkomers en adopties. Het dierenasiel beschikt in de piekmomenten NIET over voldoende capaciteit om alle kittens op te vangen. Daarom is het van belang dat kattenliefhebbers zich kandidaat stellen om nestjes tijdelijk bij hen thuis op te vangen. Na de opvangperiode  komen de poezen dan terug naar het dierenasiel.

Bij onvoldoende capaciteit om poezen op te vangen, krijgen de mensen die kittens aanbieden het verzoek om ze nog tijdelijk bij te houden. Deze uitzonderlijke situatie wordt goed opgevolgd en van zodra er opvangmogelijkheden zijn kunnen de poezen dan wel binnenkomen. Deze noodsituatie komt het meest voor op het tijdstip dat de kittens massaal worden aangeboden; daarom is het van belang dat elk katten-baasje zijn verantwoordelijkheid opneemt. Met het uitgewerkte kattenplan smeken alle actoren, betrokken bij dierenwelzijn, om alle huispoezen te steriliseren of te castreren. Zeg zelf niet neen tegen het kattenplan!

Om de sterilisatie of castratie betaalbaar te houden, doet Dierenasiel Ganzeweide op een heel orginele manier beroep op uw medewerking. Met de selectieve inzameling van toners (cartridges) van printers, faxen, fotocopie-toestellen kan op jaarbasis de neutralisatie (castratie of steriliatie) van 10 % van de poezen die het dierenasiel verlaten betaald worden. U helpt niet alleen recycleren, u zorgt er ook voor dat de populatie van poezen binnen aanvaardbare normen blijft.

U komt naar het dierenasiel om een poes te adopteren? Bij de adoptie zal de registratie onmiddellijk gebeuren, vergeet niet om uw identiteitskaart (ken je pincode !) mee te brengen!

 

Zazou

Ras
Europees (Korthaar)
Geslacht
Kattin
Leeftijd
10 jaar

Mientje

Ras
Europees (Korthaar)
Geslacht
Kattin
Leeftijd
2 jaar

Fleur

Ras
Europees (Korthaar)
Geslacht
Kattin
Leeftijd
-

Oscar

Ras
Europees (Korthaar)
Geslacht
Kater
Leeftijd
6 jaar

Alfie

Ras
Europees (Korthaar)
Geslacht
Kater
Leeftijd
2 jaar