Amerikaanse Staffordshire Terrier.
De zoektocht naar nieuwe thuis voor Bo blijft doorgaan.
Wij zijn specifiek op zoek naar een adoptant die (bij voorkeur) alleenstaand is of tenminste een gezin zonder kinderen. Niet dat Bo per sé onvriendelijk is t.o.v. kinderen, maar wij denken eerder ifv bezoek van klasgenootjes, vriendjes, etc. wat misschien wel problematisch kan zijn voor Bo. Wij geven ook de voorkeur aan een adoptant waarvan de deur niet wordt plat gelopen door bezoek. Nieuwe individuen zijn een hekelpunt voor Bo. Uiteraard kunnen wij niet verwachten dat er nooit eens bezoek langs komt, maar dan wordt best gekeken naar een aparte ruimte waarin Bo tijdens het bezoek in alle rust kan verblijven.
Spijtig genoeg komt Bo 'niet met iedereen goed overeen’. Bij sommige van onze vrijwilligers was er direct een klik en bij de anderen net niet … Bij deze laatste durfde ze al eens bijten in de armen of benen. De verwondingen waren nooit ernstig, maar het vertrouwen had wel een serieuze deuk gekregen. Wij hebben een gedragstherapeute ingeschakeld om Bo nog beter te leren kennen en te leren omgaan met het probleem.
Het blijkt dat Bo een sociale angst vertoond. Vermoedelijk heeft Bo vroeger geleerd dat het vertonen van de eerste stress-signalen (cfr. de ladder van agressie) geen effect gaven en zij hierdoor telkens verder de ladder van agressie opging om duidelijk te maken dat ze zich niet comfortabel voelde of het niet oké vond dat haar persoonlijke ruimte geschonden werd. Dus uiteindelijk heeft zij geleerd dat enkel door te blaffen en/of bijten het signaal duidelijk werd overgemaakt, met alle gevolgen van dien.
Doormiddel van bepaalde set-up's proberen we Bo beter te leren omgaan met prikkels en haar stress-signalen te herleiden naar die subtiele stress-signalen (zoals pootje opheffen, oogwit tonen, tongelen, etc.), zodat ze dus terug leert dat deze signalen wel effect hebben. Ook de introductie van een nieuw persoon gebeurt a.d.h.v. deze set-up. Zo kunnen we een veilige situatie creëren voor zowel de nieuwe persoon als voor Bo.
Wandelingen in stad of drukke plaatsen zoals markten, openbaar vervoer, etc. worden best vermeden. Vaak zijn dergelijke situaties voor Bo veel te oncomfortabel en kan haar oud aangeleerd gedrag uitgelokt worden.
Voor alle duidelijkheid, want hierboven wordt enkel gepraat over haar ‘minder kantje’, Bo kan héél lief zijn. Eens je haar vertrouwen hebt (gewonnen) dan is dit waarlijk een schat van een hond, is ze heel voorzichtig, rustig, speels en héél dankbaar. Ze volgt je graag en is héél graag in je buurt, al kan ze wel eens koppig zijn als jij terug naar huis wilt wandelen met haar en zij net niet …  Verder is het een plezier om met haar op stap te gaan in een rustige buurt, met niet teveel prikkels. Ze geniet met volle teugen van haar wandelingen, te zonnebaden, als een zot te liggen rollen in het gras en over haar buikje gewreven te worden.
Ik hoop dat er iemand haar een kans wil geven, want ondanks alles verdient ze het echt om een goede thuis te krijgen en haar onvoorwaardelijke liefde met iemand te kunnen delen. 
Bent u misschien die ene persoon die we zoeken? Neem dan alstublieft contact met ons op per mail (info@ganzeweide.be) of telefonisch 058/31.40.08 (vanaf 14u00 – 17u00). 
 
 


  • Geboortedatum: 02-06-2014
  • Leeftijd: 7 jaar, 1 maand
  • Gesteriliseerd: Ja
  • Vrij voor adoptie: Neen
  • Reden opname: Afgestaan
  • Omgang met kinderen: Nog niet gecheckt
  • Gedrag met andere dieren: Kan omgaan met andere honden
  • Uit het asiel op: Nog aanwezig, wachtend op een baasje.