Bo is een fantastisch lieve American Stafford maar ze heeft een scherp kantje, vooral naar mannen. Vertrouwt ze je niet dan zal ze het ook tonen door te dreigen en te ‘schijnhappen’. Bij een pitbull zorgt dat uiteraard steeds voor wat schrik. Heb je eenmaal haar vertrouwen dan ontpopt Bo zich tot een heel lieve en rustige dame. Ze gaat graag op stap met haar baasje en kan ook heel rustig en lief zijn. Vroeger leefde ze samen met een blinde Chihuahua waar ze goed voor zorgde. Het betekent echter niet dat Bo elke hond zomaar aanvaardt. Tijdens het wandelen gaat ze gedwee met andere honden samen op stap maar in haar eigen terrein is het wel even oppassen want dan duldt ze geen concurrentie van nieuwkomelingen.
We zijn voor Bo dus op zoek naar een rustig gezin die wat ervaring heeft met Staffords. iemand die rust en vertrouwen uitstraalt en waar Bo zich kan aan optrekken omdat dat baasje alles onder controle heeft.

Een vrijwilligster vertelt je over Bo, de American Staffordshire Terrier: “Ik leerde Bo kennen in het asiel als een angstige wantrouwige hond maar een hondensnoepje deed het ijs al vlug smelten. Ze zette zich spontaan op haar poep met haar pootjes omhoog. Een grappig zicht als je weet dat Bo wat overgewicht heeft. Waarschijnlijk kon ze haar vorig baasje daarmee verleiden om haar iets teveel snoepjes te geven. Eenmaal je haar vertrouwen gewonnen hebt is ze je beste vriendin, ze is rustig en héél aanhankelijk. Bo gaat graag wandelen en weet héél goed dat omdraaien tijdens het wandelen gelijk staat aan teruggaan naar het asiel, dus gaat ze in de  remmen en blijft halsstarrig staan. Ik begrijp haar perfect, niettegenstaande ze in Ganzeweide de beste zorgen krijgt zou ze zo graag een nieuwe thuis vinden.”

Zie ook: https://www.ganzeweide.be/bo-teef-2/
Foto’s © Ann Sempels & Sabine Van Paemel