HOME  |  INFORMATIE  |  DIEREN  |  DIERENASIEL  |  NIEUW ASIEL  |  LEDEN  |  WETGEVING  |  HOT NEWS  |  LINKS

Home

HITTEGOLF op komst !

Niet alleen kinderen en bejaarden vormen een risicogroep bij de hittegolf, ook huisdieren kunnen flink last hebben van de extreme warmte. Graag wat tips om het warme weer voor verschillende diersoorten zo draaglijk mogelijk te maken.

Hoe merk je dat je dier het te warm heeft?

Het dier voelt warm aan, ademt snel en is lusteloos. daarnaast zijn de slijmvliezen in de mond van het beest rood. oververhitting is gevaarlijk en soms zelfs dodelijk voor huisdieren. Als het dier een snelle hartslag en ademhaling heeft en niet tot nauwelijks reageert op prikkels, moet direct contact gezocht worden met de dierenarts.

Wat te doen bij oververhitte dieren?

Zorg altijd voor vers, koel drinkwater. help het dier af te koelen door hem nat te maken met lauw water of ergens te laten zwemmen. pas op met ijskoud water, want dan trekken de bloedvaten samen waardoor het dier de warmte nog moeilijker kwijtraakt. Oververhitte dieren moeten naar een plek in de schaduw of koelte gebracht worden, waar ze bij kunnen komen.

Welke dieren zijn erg gevoelig voor de warmte?

Honden hebben het snel warm. Behalve in de voetzooltjes hebben ze nergens zweetklieren. warmte raken ze alleen maar kwijt door te hijgen. ga daarom geen lange stukken wandelen en al helemaal niet fietsen met de hond overdag.

Waarschuwing!

Ieder jaar weer lanceren wij de oproep om geen dieren in de auto achter te laten: als het buiten 24 graden is, is het in een auto na een halfuur al 43 graden. Ook als de auto's in de schaduw staan, kan een hond ernstig in de problemen komen.

Het opendeurweekend was een grandioos succes.
Adres nieuw dierenasiel: Langeleedstraat 12 te Koksijde-Wulpen. 

Het huidige dierenasiel blijft nog tot het najaar behouden in Veurne (Iepersesteenweg 143). Tijdens de weekdagen wordt u er ontvangen door onze dierenverzorgers, eens het weekend aanbreekt komen vrijwillige medewerkers hen vervoegen.  Via de website heten wij u welkom voor 
een virtueel bezoek aan ons dierenasiel. Komt u in de buurt spring gerust eens binnen in ons dierenasiel, u is er altijd welkom !


Alle poezen die ter adoptie worden aangeboden zijn gesteriliseerd of gecastreerd. Dankzij de inzameling van lege inktpatronen (fax, printer, ... ) kunnen wij een deel van deze extra kost betaald krijgen. Lege toners mogen nog steeds binnengebracht worden in het dierenasiel.